5 ajtós Civic

 

Külső megjelenés

Határozott vonalaival és kifinomult íveivel egyszerre sportos, letisztult és egyedi az új Civic. Persze a figyelemfelkeltő forma csak egy a megannyi pozitív tulajdonság közül, a páratlan menetkomfort, a kiemelkedő teljesítmény és a könnyű vezethetőség legalább ilyen erős érv a modell mellett.

Erőforrásaink új nemzedéke

A legújabb Civichez vadonatúj, egyedülállóan fejlett erőforrásokat terveztünk, amelyek kellőképpen izmosak és hatékonyak, hogy passzoljanak a dinamikus formavilághoz. Technikai szintjükről sokat elárul, hogy az 1.0 VTEC TURBO csúcsteljesítménye eléri a 129 lóerőt, míg az 1.5 VTEC TURBO akár 182 lóerő leadására is képes. Mindkét hajtóművet a Honda által megfogalmazott Earth Dreams Technology filozófia alapján tervezték mérnökeink, így teljesítmény és üzemanyag-hatékonyság tökéletes egyensúlyát hozzák el a vásárlók számára. A hatfokozatú, manuális váltó és a folyamatosan változó áttételű, automatikus erőátviteli (CVT) egység szintén a legmodernebb technikai színvonalat képviseli, bármelyik mellett is dönt, biztosan élvezni fogja a vezetést.

Váljon a történet részesévé!

Az új Civicet nem csak az átütő vezetési élmény és az ergonomikus, sportos vezetői üléspozíció teszi különlegessé, legalább ennyire fontos a dupla fogaskerekes kormánymű, ami precíz visszajelzésekkel és irányítással segít az előrejutásban. Ennek érdekében teljesen átterveztük a futóművet, és független, többlengőkaros (Multi-Link) rendszerrel szereltük fel az autó hátulját, amellett, hogy a MacPherson szisztémájú első felfüggesztést is továbbfejlesztettük. További fontos újdonság az új, kis tömegű, nagy merevségű karosszériaszerkezet, amellyel még fürgébbé és fordulékonyabbá vált a modell. A hosszú, lelkiismeretes munka eredményeként minden idők legfejlettebb és legsportosabb Civicje látott napvilágot.

Kategóriaelső helykínálat

Olyan autót kívántunk létrehozni, ami valódi segítséget jelent, ezért a kategória legnagyobb csomagterét alakítottuk ki és variálhatóság terén is a legmagasabb szintre emeltük a modellt. A széles ötödik ajtó, a 60/40 arányban dönthető hátsó üléstámla és az egy kézzel is könnyedén kezelhető csomagtérroló jelentősen megkönnyíti a használatot, ezáltal a hétköznapokat és az utazásokat is.

 

Tökéletes társ

Ha szeretné a legtöbbet kihozni magából, s megragadni az élet legapróbb pillanatait is, olyan autóra van szüksége, ami partner ebben. Bármit is tervez, abban biztos lehet, hogy bele fog férni a Civicbe.

Kiváló minőség és modernebb techinka

Élvezze a kellemes hangulatot, az igényes, puha tapintású anyagokat és a kimagasló minőségérzetet! Az új, hétcolos érintőképernyővel társított Honda Connect*, a kétzónás légkondicionáló* és a szintén új, intelligens, elektromos rögzítőfék még egy fokkal élvezetesebbé teszi az utazásokat, akárcsak az - első és hátsó sorban egyaránt - fűthető ülésgarnitúra.

Érezze magát otthon!

A gondosan formázott, kiváló oldaltartású ülésekben helyet foglalva egyből kiderül, miért oly különleges a Civic beltere. A széles, letisztult műszerfal, a kezelőszervek felhasználóbarát, egyszerű kiosztása, a karosszéria átláthatósága és a páratlan hangulat minden szempontból lenyűgözi a vezetőt. Emellett a lehető leghatékonyabb szigetelőanyagokat és eljárásokat alkalmaztuk, hogy minél békésebb, csendesebb legyen az utastér, Ön pedig a lehető legnagyobb nyugalomban autózhasson.

 

Az új CIVIC SPORT

Céltudatos, erőteljes kisugárzásával, valamint dupla kipufogójával a parkolóban és menet közben is feltűnő jelenség az új Civic Sport. Az áramvonalas, tetőre szerelt légterelőt és különleges hátsó lámpákat is magában foglaló szpoilergarnitúrával még dinamikusabb és esztétikusabb a karosszéria.

A Sport egyike azon három izgalmas felszereltségi szintnek, melyeknél elérhető az 1.5 VTEC TURBO erőforrás, a Sport Plus esetében még több kiegészítő jár a Civichez, a Prestige csomagnál pedig a bőrkárpitozású ülésgarnitúra is a szériafelszereltség része.

A feltűnő, fekete hűtőrács és a látványnak sem utolsó LED-es fényszórópár mögött bújik meg új, 182 lóerős 1.5 VTEC TURBO motorunk, ami alighanem Önre is nagy hatással lesz.

A sportos élményhez a műszerek piros háttérvilágítása, az alumínium pedálsor, a bőrborítású kormánykerék és a karbonhatású dizájnelemek is hozzájárulnak, mindent adott tehát, hogy egy kicsit gyorsabban verjen szíve az autózások során.

 

HONDA CONNECT

A Civic kabinjában a hétcolos érintőképernyővel társított Honda Connect* szórakoztatóelektronikai és információs rendszer fogadja az utasokat, így szabadon élvezhetik a digitális rádiók (DAB) kristálytiszta hangzását, valamint az Apple Carplay®** és az Android Auto™** biztosította előnyöket. A gyárilag telepített, internetalapú AHA™ zenelejátszó-alkalmazással kedvenc zenéit, podcastjeit és hírműsorait is meghallgatja.

A Honda Connect lehetőséget ad, hogy mindig kapcsolatban maradjon családtagjaival, barátaival, kedvenc zenéivel s minden egyébbel, ami fontos az Ön számára.

* A Honda CONNECT rendszer minden modellváltozathoz alapáron jár, kivéve az S és a Comfort kivitelt. Ha kíváncsi, hogy mely felszereltségi szinteken elérhetők a különféle kiegészítők, kérjük, lapozzon az 56. oldalra! A képen egy ötajtós Civic látható Sport Plus felszereltséggel.
**A funkció működése földrajzi elhelyezkedéstől függ. Az Apple CarPlay és az Android Auto alkalmazás magyarországi elérhetőségéről tájékozódhat a szolgáltatók weboldalán

Civic 5 ajtós

Tartós kapcsolat

A hétcolos kijelzővel társított Honda CONNECT* révén mindig kapcsolatban maradhat családtagjaival és barátaival, s mindent a központi érintőképernyővel irányíthat.

*A Honda CONNECT rendszer minden modellváltozathoz alapáron jár, kivéve az S és a Comfort kivitelt. Wifimegosztásra képes telefon vagy mobilwifi segítségével webböngészésre és internetrádiók hallgatására is használhatja az Aha™ alkalmazást. Figyelem, a Honda CONNECT alkalmazásainak futtatása adatforgalmi vagy roamingdíjat vonhat maga után! Mielőtt megkezdené a rendszer használatát, kérjük, ellenőrizze mobilszolgáltatójával kötött előfizetési szerződésének erre vonatkozó részleteit! Internetböngészésre - menetbiztonsági okokból - csak akkor van lehetősége a vezetőnek, ha áll az autó.
**Az Apple CarPlay® hasznalatahoz iPhone 5 vagy ujabb iPhone keszulekek es iOS 8.4 vagy frissebb iOS operacios rendszer szuksegeltetik. Az Android Auto™ hasznalatahoz, kerjuk, toltse le az Android Auto™ alkalmazast a Google Play™ webaruhazbol! A rendszer csak az Android 5.0 (Lollipop), valamint az annal ujabb operacios rendszerekkel kompatibilis. A funkció működése földrajzi elhelyezkedéstől függ. Az Apple CarPlay és az Android Auto alkalmazás magyarországi elérhetőségéről tájékozódhat a szolgáltatók weboldalán.

HONDA SENSING

A Honda SENSING a járműipar egyik legfejlettebb menetbiztonsági csomagja, minden modern eszközt, illetve berendezést magában foglal, ami oltalmat nyújthat a vezető és az utasok számára.

Ütközés Erejét Mérsékelő Fékrendszer
A rendszer észleli, ha valami (pl. egy gyalogos) a Civic útjába kerül, s azonnal figyelmezteti a vezetőt. Amennyiben a sofőr nem reagál, a rendszer automatikusan csökkenti a jármű sebességét.

Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer
Vizuális és hangjelekkel figyelmezteti a vezetőt, ha az autó irányjelzés nélkül hagyja el a forgalmi sávot.

Útpálya Elhagyást Megelőző Rendszer
A szélvédőre erősített kamera folyamatosan figyeli az utat, s ha azt észleli, hogy az autó letér az útpályáról, az elektronikus szervokormány segítségével visszairányítja a sávba. Bizonyos körülmények között arra is képes, hogy fékezéssel csökkentse a jármű sebességét.

Sávtartó Asszisztens
Automatikus kormánymozdulataival segít a sáv közepén tartani az autót, ezzel még pihentetőbbé és biztonságosabbá teszi a közlekedést autóúton és autópályán.

Közúti Jelzőtábla Felismerő Rendszer
A rendszer automatikusan beazonosítja a -100 méteren belüli, útmenti, előzést tiltó és sebességkorlátozó - közúti jelzőtáblákat, és megjeleníti őket a központi kijelzőn. A képernyő egyszerre két táblát képes felrajzolni.

Intelligens Sebességhatároló
A vezető által be- és kikapcsolható Intelligens Sebességhatároló az Adaptív Sebességrögzítő és a Közúti Jelzőtábla Felismerő Rendszer képességeit kihasználva mindig arra a sebességre állítja be az autót, amit a legutóbbi tábla jelzett.

Intelligens Adaptív Sebességrögzítő
Ez a rendszer képes megjósolni, hogy a szomszédos sávban haladó autó bevág-e a Civic elé vagy sem, és ennek fényében szabályozza a sebességet. Emellett képes a megadott távolságból követni az elöl haladó autót, így a vezetőnek nem kell folyton korrigálnia a tempót.

Adaptív Sebességrögzítő Alacsonysebességű Követőrendszerrel
A rendszer folyamatosan figyeli a Civic előtt haladó járműhöz viszonyított távolságot, s automatikusan gyorsít, illetve fékez, ha mértéke eltér az előre meghatározottól. Ha a rendszer úgy érzékeli, hogy az elöl haladó autó teljesen lefékez, a Civic önműködően lassít, sőt meg is áll, Önnek még csak hozzá sem kell érnie a fékpedálhoz. Amint az autó előtt lévő jármű ismét elindul, a gázpedál érintésével ismét működésbe hozható a rendszer.

ELSŐ A BIZTONSÁG

Feltett szándékunk, hogy megóvjuk Önt és utasait, ezért a menetbiztonsági szempontok már a tervezés kezdeti fázisában érvényesültek.

Holttérfigyelő Rendszer
A rendszer sávváltásoknál és előzéseknél játszik szerepet, ugyanis folyamatosan monitorozza az autó - vezető által nem látható - környezetét, és ha veszélyt érzékel, a külső tükrön elhelyezett visszajelzőlámpák villogtatásával figyelmezteti a sofőrt.

Kitolatást Segítő Rendszer
A rendszer az autó hátuljába integrált radarszenzorok adatait elemzi, és figyelmezteti a pilótát, ha tolatás közben valamelyik irányból másik közlekedő érkezik.

Menetstabilizáló Rendszer
Menet közben a rendszer folyamatosan figyeli a tapadást, s mindig úgy határozza meg a leadható maximális fék- és motorerőt, hogy ne csússzon meg az autó. Ezzel még könnyebbé és biztonságosabbá válik a Civic irányítása kanyarodás, fékezés és gyorsítás közben.

Guminyomás-ellenőrző Rendszer
A Guminyomás-ellenőrző Rendszer az abroncsok állapotát felügyeli, s ha defektet észlel, azonnal figyelmezteti a sofőrt. Fejlett mivoltából fakadóan arra is képes, hogy a lassúdefektet is jelezze.

Fejlett Kompatibilitású Karosszériaszerkezet
A Fejlett Kompatibilitású Karosszériaszerkezet különleges struktúrája felemészti az ütközésnél keletkező energiákat, illetve elvezeti azokat az utastér irányából, így minden utas biztonságban érezheti magát.

Ostorcsapás-sérülést megelőző fejtámlák az első sorban
Ütközés esetén a speciális fejtámlák és a hárompontos, vészhelyzetben automatikusan reteszelő biztonsági övek a sofőrt és utasait is megóvják a (nyak)sérüléstől.

Dokumentumok

Munkatársak

Szövő Zsolt István
Értékesítési vezető
+36-30-933-8800
Németh Gabriella
Értékesítő
+36-30-209-1008
Bakos György
Értékesítési Tanácsadó
+36-30-311-0667