CIVIC Tourer

 

Több hely, több lehetőség. Több Civic

A Honda Civic fejlesztését mindig is az innováció határozta meg, mérnökeink a múlt tapasztalataira építkezve alkottak egyre hatékonyabb járműveket. Épp ezért tovább finomították a Civic Tourer küllemét – egy új, sportosabb első lökhárítóval és fényszóróval tovább fokozva a stílusos megjelenést.

A Civic Tourer egy modern, hatékony menetbiztonsági eszközökkel felszerelt, dinamikusan vezethető, rendkívül sokoldalú autó, amit a kategória egyik legnagyobb csomagtere tesz még vonzóbbá. Egy Civic, ami igazodik az életstílusához.

 

 

Színválastó

Crystal Black Pearl Polished Metal Metallic White Orchid Pearl Passion Red Pearl (gyöngyházvörös) Milano Red Twilight Blue Metallic Golden Brown Metallic Brilliant Sporty Blue Lunar Silver Metallic (ezüstmetál)
Crystal Black Pearl

Újraértelmezett stílus. Modern és sportos

Akárcsak minden Civic, a Tourer is kitűnik a sorból, és pont ezt szerettük volna elérni. Egy áramvonalas, lendületes megjelenésű családi autót hoztunk létre, ami lenyűgöző formavilága ellenére kategóriaelső a helykínálatot illetően.

Tökéletes összhangban. Funkció és forma

A Honda fejlesztőlaborjában a valós értékeket tartjuk szem előtt, s e filozófia mentén készült az új Civic Tourer is. A letisztult vonalvezetésű karosszéria nemcsak gyönyörű, hanem a hatékonysághoz is hozzájárul. Áramvonalas kialakítása elősegíti a károsanyag-kibocsátás és üzemanyag-fogyasztás csökkentését, a jellegzetes, háromszög alakú hátsó oldalablak pedig az átláthatóságot, ezáltal a biztonságot fokozza. A karosszériába simuló, erőteljes fényszóró, a rejtett hátsó ajtókilincs és a cápauszonyra hasonlító antenna szintén a légellenállás mérséklését szolgálja, alacsony emisszióval és kifinomult, csendesebb menetkomforttal ajándékozva meg a Civic Tourer tulajdonosát.

Élvezze a teret telis-tele remek ötletekkel

Az alacsony rakodóperem jelentősen megkönnyíti a bepakolást, a biztonságos szállításról pedig olyan extrák gondoskodnak, mint az állítható poggyászrögzítő háló vagy az egyetlen mozdulattal felcsévélhető csomagtérroló. Mindent úgy alakítottunk ki, hogy könnyen kezelhető és az aktuális élethelyzethez igazítható legyen. Munkánk gyümölcseként a Civic Tourer gazdája hatalmas rakodótérrel gazdálkodhat: a 117 literes padlórekesszel együtt a csomagtartó befogadóképessége alapesetben 624 liter*, ami a hátsó ülések ledöntésével 1668 literre bővíthető, ha egészen a tetővonalig pakoljuk meg az autót – bármilyen utazáshoz elegendő.

CSOMAGTÉR ELVÁLASZTÓ HÁLÓ
CSOMAGTÉR ELVÁLASZTÓ HÁLÓ
A kétállású elválasztó háló a biztonságos szállítást szolgálja. A hátsó üléssor mögé rögzíthető – a képen látható módon –, vagy annak ledöntése esetén akár az első üléssor mögé is.
RUGAMASAN KIALAKÍTHATÓ TÉR
RUGAMASAN KIALAKÍTHATÓ TÉR
A Magic Seats ülésrendszer ezernyi módon variálható, s egyetlen mozdulattal padlósíkba hajtható.
PADLÓREKESZ
PADLÓREKESZ
Tartsa értékeit biztonságban! A 117 literes padlórekeszben elrejtheti becses tárgyait a kíváncsi tekintetek elől.
CSOMAGTÉRROLÓ
CSOMAGTÉRROLÓ
A csomagtérrolót elég megérinteni egy adott ponton, s automatikusan visszabújik a házába. Ha épp nem használja, akár a csomagtér padlója alatt is tárolhatja.

Rugalmas, alkalmazkodó “Magic Seats” ülésrendszer

Legyen szó utasokról, biciklikről vagy házi kedvencekről, az autóban helyre van szükségük. Ezért aztán az utolsó centit is kihasználtuk a Civic Tourerben, s a kategória egyik legtágasabb belső terét alakítottuk ki. A Magic Seats rendszer minden eddiginél nagyobb szabadságot nyújt az utastér variálhatóságát illetően. Ülései annyiféleképpen állíthatók, hogy tulajdonképpen nincs az a hétköznapi tárgy, amit ne lehetne bepakolni az autóba. A hátsó támlák 60:40 arányban dönthetők, az ülések rögzítése és lehajtása pedig pofonegyszerű.

Dőljön hátra Élvezze az utazást

Az élet néha úgy hozza, hogy A és B között hatalmas a távolság, sőt megesik, hogy egészen Z-ig kell autóznunk. Ha Civic Tourerrel kel útra, átlagon felüli kényelemben, s persze stílusosan érheti el célját. Hogy otthon érezhesse magát, a tágas utasteret csupa kiváló minőségű, de mégis sportos érzetet nyújtó anyagból állítottuk össze, s olyan kiegészítőkkel fűszereztük meg, mint az elektromosan állítható derék- és oldaltámasszal kényelmesebbé tett vezetőülés. Ez persze a vezetési élményt is fokozza, így minden szempontból a legjobbra számíthat a pilóta. Az Ön kényelmét tartjuk szem előtt.

CSOMAGTÉR ELVÁLASZTÓ HÁLÓ
CSOMAGTÉR ELVÁLASZTÓ HÁLÓ
A kétállású elválasztó háló a biztonságos szállítást szolgálja. A hátsó üléssor mögé rögzíthető – a képen látható módon –, vagy annak ledöntése esetén akár az első üléssor mögé is.
RUGAMASAN KIALAKÍTHATÓ TÉR
RUGAMASAN KIALAKÍTHATÓ TÉR
A Magic Seats ülésrendszer ezernyi módon variálható, s egyetlen mozdulattal padlósíkba hajtható.
PADLÓREKESZ
PADLÓREKESZ
Tartsa értékeit biztonságban! A 117 literes padlórekeszben elrejtheti becses tárgyait a kíváncsi tekintetek elől.
CSOMAGTÉRROLÓ
CSOMAGTÉRROLÓ
A csomagtérrolót elég megérinteni egy adott ponton, s automatikusan visszabújik a házába. Ha épp nem használja, akár a csomagtér padlója alatt is tárolhatja.

Ösztönös tervezés Művészi elgondolás

A Civic Tourer vezetője mindig a középpontban érezheti magát, hiszen a műszerfal és a középkonzol lágyan körülöleli a pilótát, s minden kezelőszerv, illetve kapcsoló tökéletesen kézre esik. Hogy mindig az útra koncentrálhasson, a kormánykerékre helyezett gombokat funkció alapján csoportosítottuk, s úgy helyeztük el őket, hogy soha ne kelljen keresgélnie az ujjaknak.

Maradjon mindig kapcsolatban

Kifejlesztettünk egy innovatív és intelligens rendszert, ami még szórakoztatóbbá és biztonságosabbá teszi az utazást. Ez nem más, mint a Honda CONNECT szórakoztatóelektronikai és információs rendszer, melynek segítségével folyamatosan kapcsolatban lehet mindazzal, amit szeret az életben, beleértve a családot, a barátokat és persze kedvenc zenei albumjait. Mindezt egy központi, érintőképernyős kijelző teszi lehetővé, amit éppoly könnyű kezelni, mint a modern okostelefonokat.

Ha képes okostelefonjáról wifihálózatként megosztani az internetet vagy rendelkezik mobil wifirouterrel, a Honda CONNECT szolgáltatásainak köre tovább bővíthető.

Amellett, hogy Honda CONNECT hétcolos érintőképernyőjén az Ön által meghatározott háttérkép jeleníthető meg, a zeneszámok is könnyedén kiválaszthatók. Ezt az Aha™ rádió teszi lehetővé, melynek révén a világhálóról hallgathat zenét vagy rádióprogramot, beleértve a híreket, időjárás-jelentést, sportműsorokat, podcasteket és hangoskönyveket is.

A fejegység BluetoothTM-kompatibilis, így – okostelefon csatlakoztatásával – kihangosítóként is használható. Mindemellett – az érintőképernyő segítségével – akár a világhálón is böngészhet.

A Garmin díjnyertes, műholdas navigációs rendszere feláras extraként érhető el a Honda CONNECT-hez. Ikonokra épülő menüje valós idejű forgalmi információkat biztosít a vezetőnek, és figyelmezteti a sebességkorlátozásokra. A térképek öt évig ingyenesen frissíthetők.

A Honda CONNECT alkalmas MirrorLink kapcsolat kiépítésére.

SZEMÉLYRE SZABHATÓ HÁTTÉRKÉP
SZEMÉLYRE SZABHATÓ HÁTTÉRKÉP
Töltse fel kedvenc képét a Honda CONNECT-re, és állítsa be háttérképként! A kijelző személyre szabható, így könnyedén igazodhat az Ön stílusához.
BLUETOOTHTM-KOMPATIBILIS TELEFONKIHANGOSÍTÓ
BLUETOOTHTM-KOMPATIBILIS TELEFONKIHANGOSÍTÓ
Böngésszen telefonszámai között az intuitív, érintőképernyős kijelzővel!
GARMIN NAVIGÁCIÓS RENDSZER
GARMIN NAVIGÁCIÓS RENDSZER
Garmin PhotoRealTM rendszer fotórealisztikus képek formájában jeleníti meg a „közelgő” kereszteződéseket és lehajtókat, s nyilakkal jelzi a helyes irányt. Emellett a rendszer képes ideális útvonalat ajánlani, valósidejű információk alapján segít elkerülni a dugókat, megjeleníti a sebességkorlátozást jelző táblákat, és három dimenzióban rajzolja fel az épületeket, valamint a domborzatot.
AHA
AHA
Az Aha™ alkalmazás segítségével internetrádiókhoz kapcsolódhat, elérheti Facebook™ és Twitter™ fiókját, s megkeresheti az Önhöz legközelebbi éttermeket, illetve szállodákat

Az utat érezze, ne az úthibákat

A Civic Tourer futóműve menetkomfort és úttartás terén egyaránt a maximumot nyújtja, amihez nagyban hozzájárul az Adaptív Lengéscsillapító Rendszer is.

Mindegy, hogy hosszú, országúti szakaszok, vagy gidres-gödrös városi utcácskák várnak Önre, az Adaptív Lengéscsillapító Rendszerre mindig számíthat. A különféle üzemmódok kiválasztásával az útviszonyoknak, a súlyterhelésnek és vezetési stílusának megfelelően változtathatja a felfüggesztés feszességét.

A fejlesztési folyamat során az európai utakon tettük próbára a Civic Tourert, s úgy hangoltuk, hogy a helyi útviszonyokhoz és vásárlói elvárásokhoz passzoljon.

 

Teljesítmény, amiben mindig megbízhat

A Civic fejlesztésénél elsődleges szempont volt a megbízhatóság, ezért az 1.6 i-DTEC és 1.8 i-VTEC motort egyaránt a végsőkig teszteltük. Próbáink során mindkét erőforrást a maximumra pörgettük, s hosszú-hosszú napokon át folyamatosan terheltük, hogy kiszűrjük a lehetséges hibákat. A különleges eljárásnak köszönhetően hajtóműveink rendkívüli futásteljesítményre lehetnek büszkék, egyúttal gond nélkül elviszik Önt, bárhová is vezet útja.

Persze a strapabíróság csak egy a sok kiváló tulajdonság közül, legalább ennyire fontosak a menetteljesítmények is. Az 1.8 i-VTEC motor például 142 lóerővel járul hozzá a vezetési élményhez, s akár 210 km/órás sebességre is képes, ha a körülmények engedik.

A hatfokozatú manuális vagy ötfokozatú automatikus váltóval társítható i-VTEC hajtóművet az intelligens változó-szelepvezérlés (az i-VTEC betűszó első írásjegye utal az intelligensre) teszi hatékonnyá. Alkalmazásával lehetőség nyílt a motor teljesítményének teljes kiaknázására, amellett, hogy az üzemanyag-fogyasztás kifejezetten kedvező maradt.

Innováció, teljesítmény és hatékonyság

Az Earth Dreams Technológiával készülő 1.6 i-DTEC dízelmotort rendkívüli üzemanyag-hatékonyság és teljesítmény jellemzi, 120 lóerejével csupán 3,8 l/100 km-es* kombinált fogyasztás áll szemben.

A motoralkatrészek súlyát és súrlódását a lehető legalacsonyabbra mérsékeltük, így kifinomult járáskultúra, gyors gázreakció, s mindössze 99 g/km-es* szén-dioxid-kibocsátás jellemzi a hajtóművet.

Az 1.6 i-DTEC és 1.8 i-VTEC motorokhoz egyaránt elérhető az üzemanyag-hatékonyságot fokozó ECO Assist rendszer, valamint Alapjárati Leállító Rendszer, amely leállítja, majd újraindítja a motort, ha a vezető hosszabb ideig áll a forgalomban. Ráadásként a sebességmérő háttérvilágításának színe az aktuális üzemanyag-fogyasztásnak megfelelően változik, a kézi kapcsolású váltóval felszerelt modelleknél pedig egy apró ikon jelenik meg a műszerfalon, amikor a fordulatszám abba a régióba ér, ahol érdemes váltania a vezetőknek, ha gazdaságosan kíván autózni.

Bármelyik motort is választja, annak tudatában ülhet volánhoz, hogy egy szebb jövő reményében építettük autóját.

Első a biztonság!

Az új generációban minden idők legbiztonságosabb Civicjét tisztelhetjük, egyedülállóan fejlett konstrukciójáról sokat elárul, hogy az Euro NCAP töréstesztjén ötcsillagos minősítést szerzett a modell.

A kiváló eredmény alapja a minőségi acélból készülő Fejlett Kompatibilitású Karosszériaszerkezet, melynek nyúlványai elvezetik az utastér irányából az ütközési energiát, egyszersmind elnyelik azt, mérsékelve a másik járműre jutó erőhatásokat is.

Miután a különlegesen biztonságos kocsitestet összeállítottuk, az aktív menetbiztonsági eszközök fejlesztésével folytatódott a munka, s olyan rendszert hoztunk létre, ami minden irányból és szempontból maximális védelmet nyújt.

Az utastérben található légzsákrendszer, az elektronikus fékerőelosztó és a menetstabilizáló alapáron jár a Civichez, csakúgy, mint a nedves úton is biztos irányíthatóságot garantáló blokkolásgátló, valamint a fékasszisztens.

Mindezt opcionális biztonsági csomaggal egészítheti ki a megrendelő, mely olyan elemeket tartalmaz, mint például a Közúti Jelzőtáblákat Felismerő, a Sávelhagyásra Figyelmeztető vagy Holttérfigyelő Rendszer

 

Elképesztően okos. Elképesztően biztonságos

A családját mindenki szereti biztonságban tudni. Nálunk ezt senki nem tudja jobban, ezért alkottuk meg Fejlett Vezetéstámogató Rendszer csomagunkat (Advanced Driver Assistance System Pack).

A Comfort felszereltségi szinttől alapfelszereltségként kínált Aktív Városi Fékrendszer (City-Brake Active System) folyamatosan figyeli a jármű előtti forgalmat, és azonnal figyelmezteti a vezetőt, ha ráfutásos ütközés veszélyét érzékeli. Ezáltal a sofőrnek jut elég ideje beavatkozni és elkerülni a balesetet.

Menetbiztonsági kiegészítőink révén teljes nyugalomban róhatja a kilométereket, méghozzá annak tudatában, hogy a Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer rögtön tájékoztatja, ha letér az útról, a Ráfutásos Ütközésre Figyelmeztető Rendszer (Forward Collision Warning) pedig pásztázza az autó környezetét, és segít megelőzni a veszélyhelyzetek kialakulását.

Holttérfigyelő Rendszer (Blind Spot Information)
A Holttérfigyelő Rendszer sávváltásoknál és előzéseknél játszik szerepet, ugyanis folyamatosan monitorozza az autó – a vezető által nem látható – környezetét, és ha veszélyt érzékel, figyelmezteti a sofőrt

Automatikus Távolsági Fényszóró (Highbeam Support System)
Az Automatikus Távolsági Fényszóró annak megfelelően kapcsolja fel és le a reflektort, hogy milyenek a fényviszonyok, illetve hogy milyen távolságban vannak a Civic előtt haladó, s a szemből érkező járművek.

Ráfutásos Ütközésre Figyelmeztető Rendszer (Forward Collision Warning)
A ráfutásos ütközésekre figyelmeztető rendszer a járműbe épített többcélú kamera adatait elemzi, s felismeri, ha akadály felé közeledik az autó. A berendezés vizuális és hangjelekkel figyelmezteti a sofőrt a veszélyhelyzetre, lehetőséget adva a baleset elkerülésére.

Közúti Jelzőtábla Felismerő Rendszer (Traffic Sign Recognition)
A Közúti Jelzőtábla Felismerő Rendszer a többcélú kamera segítségével – 100 méteren belül – azonosítja az útmenti, előzést tiltó és sebességkorlátozó KRESZ-táblákat, s képüket automatikusan kirajzolja az Intelligens Multiinformációs Kijelző folyadékkristályos képernyőjére. Az eszköz egyszerre két táblát képes megjeleníteni.

Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer (Lane Departure Warning)
A Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer az útburkolati jeleket tartja szemmel, s ha úgy látja, hogy a vezető irányjelzés nélkül elhagyja sávját, vizuális és hangjelekkel tájékoztatja a kialakult veszélyhelyzetről.

Kitolatást Segítő Rendszer (Cross Traffic Monitor)
Ez az eszköz a keresztirányú forgalmat figyeli tolatás közben, s ha veszélyt érzékel, az i-MID kijelzőn megjelenő üzenetekkel, illetve nyilakkal figyelmezteti a vezetőt.

 

Ez a fejlett kiegészítő – 5-től 30 km/óráig – ellenőrzés alatt tartja a Civic Tourer és az előtte haladó jármű közötti távolságot.
Amennyiben úgy méri fel, hogy a két autó közötti távolság vészesen lerövidült, vizuális és hangjelekkel figyelmezteti a vezetőt.
Ha a sofőr nem reagál, az Aktív Városi Fékrendszer automatikusan fékezni kezd, illetve önműködően lelassítja az autót, s elkerüli a balesetet, ha az időjárási és útviszonyok lehetővé teszik.

 

FELSZERELTSÉGI CSOMAGOK

A Civic Tourerhez kínált felszereltségi csomagokkal stílusosabbá
teheti autóját, és megóvhatja a külső behatásoktól.

 

 

Kerekek és abroncsok

Mindegy, milyen stílust szeretne kifejezni autója
kerekeivel – itt biztosan megtalálja az igazit.

 

18 COLOS ARGON KÖNNYŰFÉM FELNI
18 COLOS ARGON KÖNNYŰFÉM FELNI
Gyémántalakú kivágások, matt lakkozás és GunPowder Black betétek - a 18 colos Argon kerékgarnitúra igazi műremek.
18 COLOS KRYPTON KÖNNYŰFÉM FELNI
18 COLOS KRYPTON KÖNNYŰFÉM FELNI
Gyémántalakú kivágások, matt lakkozás és GunPowder Black betétek - a 18 colos Argon kerékgarnitúra igazi műremek.
18 COLOS INFERNO KÖNNYŰFÉM FELNI
18 COLOS INFERNO KÖNNYŰFÉM FELNI
A 18 colos Inferno kerekeket nem csak a Gunpower Black fényezés és a matt lakkozás teszi különlegessé, ütős megjelenésükhöz a fekete-piros színekben játszó felnikupak is hozzájárul.
18 COLOS NITROGEN KÖNNYŰFÉM FELNI
18 COLOS NITROGEN KÖNNYŰFÉM FELNI
A 18 colos Nitrogen könnyűfém kerékgarnitúra GunPowder Black fényezéssel és matt lakkozással rendelhető.
18 COLOS HYDROGEN KÖNNYŰFÉM FELNI
18 COLOS HYDROGEN KÖNNYŰFÉM FELNI
A 18 colos Hydrogen gyémántalakú kivágásokkal, fényes lakkozással, Rombo Silver színű részletekkel és karbonhatású középkupakkal kápráztatja el a szemlélőt.
17 COLOS COBALT KÖNNYŰFÉM FELNI
17 COLOS COBALT KÖNNYŰFÉM FELNI
A 17 colos Cobalt felni Chrome Shadow színben pompázik, és fényes lakk adja meg csillogását.
17 COLOS RADIUM KÖNNYŰFÉM FELNI
17 COLOS RADIUM KÖNNYŰFÉM FELNI
Gyémántalakú kivágásaival, Rombo Silver színű betéteivel és átlátszó lakkozásával elképesztően látványos a 17 colos Radium kerékgarnitúra.
17 COLOS ARGON KÖNNYŰFÉM FELNI
17 COLOS ARGON KÖNNYŰFÉM FELNI
A 17 colos Argon felnit matt lakkozás, gyémántalakú kivágások és GunPowder Black színű betétek teszik karakteressé.
17 COLOS NEON KÖNNYŰFÉM FELNI
17 COLOS NEON KÖNNYŰFÉM FELNI
A 17 colos Neon felni sajátossága a GunPowder Black fényezés és a matt lakkozás.
16 COLOS ORBIT KÖNNYŰFÉM FELNI
16 COLOS ORBIT KÖNNYŰFÉM FELNI
A 16 colos Orbit kerék fényes lakkozással, gyémántalakú kivágásokkal és Blade Silver fényezésű betétekkel fokozza az esztétikai összhatást.

 

MINDEN KALANDHOZ KELLENEK FELSZERELÉSEK

Varázsolja még stílusosabbá a modellt! Felszereltségi csomagok, különálló kiegészítők
és könnyűfém felnik széles választékából válogathat a Civic Tourerhez.

 

Dokumentumok

Munkatársak

Szövő Zsolt István
Értékesítési vezető
+36-30-933-8800