Jazz

Hihetetlenül sokoldalú

A Hondánál szenvedélyünk, hogy az életet megkönnyítő autókat tervezzünk – és a Honda Jazz pont ezt teszi. Tetőtől talpig átterveztük, hogy gömbölyded alakja több stílust és kifinomultságot sugározzon. A magasabb, könnyedebb kialakítás nem csak jól néz ki; az átdolgozott karosszéria jóvoltából az eddig is kategóriaelső beltérből még több helyet sikerült kicsikarni, így a kisautó kategóriában páratlan praktikumot nyújt a gépkocsi. Emellett az alacsonyabb súlypont és gyors, sportos karakter jóvoltából nem kétséges, hogy minden egyes utazást élvezni fog.

 

Színválasztó

Milano Red Tinted Silver Metallic Sunset Orange White Orchid Pearl Alabaster Silver Metallic Attract Yellow Pearl Brilliant Sporty Blue Metallic Crystal Black Pearl
Milano Red

A kifinomultság definiálása

A modern, sportos stílus nem csak látszat.
A karosszéria alakja minden tekintetben a lehető legáramvonalasabb kialakítást célozza meg. Az ablakok magas vonalától és a mélyre húzott oldalsó panelektől a lökhárító légies kialakításáig és az éles hátsó részig minden annak lett alárendelve, hogy a Jazz vezetése valódi élmény legyen. Az áttervezett első és hátsó lámpacsoportok, valamint a nagyméretű, a láthatóság növelésének érdekében futurisztikusan megdöntött szélvédő jóvoltából, a Jazz emellett kifejezetten dinamikus megjelenést nyújt az utakon.

A stílus belül kezdődik

A Jazz kormánykereke mögött elhelyezkedve azonnal otthon érzi magát. Kezei maguktól megtalálják a kezelőszerveket és tapasztalhatja, hogy a műszerek jelzései is egyértelműen, könnyen leolvashatók. Nem csak arra fordítottuk az időt, hogy remek stílusú műszerfalat hozzunk létre prémium anyagokból és minőségi szövetekből. Gondoltunk az apró részletekre is, amiktől a vezetés igazi élménnyé válik, mint például a légkondicionálás új egyérintéses kezelőszervei. De még mindeme kifinomultság mellett is megmaradt a gyakorlatias vonal, az innovatív design és a kategóriaelső térkínálat révén mindenre van hely, amire szükség lehet az utazás során. Ön és utasa tehát a tágas beltérben kényelmesen hátradőlve élvezheti az utazást.

Praktikus varázslat

Az élethez hasonlóan a Honda Jazz is változik.
Sokoldalúan használható intuitív Magic Seats üléseink a szükséges pillanatban mindig megoldást nyújtanak. Legyen bár rövid kirándulás, nagybevásárlás vagy szombat délutáni hegyikerékpáros kaland, pár egyszerű lépéssel a Jazz zökkenőmentesen átalakul. A hátsó ülések felhajthatók, a támlájuk lehajtható, az ülés a padlóba süllyeszthető egyetlen egyszerű mozdulattal, a 60:40 arányú osztott kialakítás variálhatósága pedig kiválóan követi a változó életstílust.

Kapcsolatban mindennapi életével

Olyan innovatív és intelligens technológiát fejlesztettünk, ami minden egyes út élményét tovább fokozza.
A Jazz tartalmazza az új Honda CONNECT autós audio- és információs rendszert, amelynek köszönhetően autójában is kapcsolatban maradhat mindennel és mindenkivel, amit szeret, legyen az zene vagy a barátai. A Honda CONNECT kiváló lehetőséget biztosít, hogy útközben is elérhető legyen wifi-kapcsolat* vagy a mobil wifirouter segítségével. A Honda CONNECT 7 colos érintőképernyője személyre szabható kedvenc fényképeivel. Ugyanilyen könnyedén választhat zenét is az utazáshoz az Aha™ rádión keresztül. Az internetes rádióadókon keresztül hallgathatja kedvenc zenéit vagy akár a hírműsorokat, időjárás-jelentést, sporthíreket, podcastokat és hangoskönyveket. A Bluetooth™ csatlakozási lehetőségnek köszönhetően csatlakoztathatja okostelefonját az autóban található telefonkihangosító rendszerhez. Sőt, az érintőképernyő segítségével az interneten** is böngészhet. A legújabb generációs Garmin műholdas navigáció, mely opcióként elérhető a Honda CONNECT rendszerben, egyszerű ikonos menü segítségével valós idejű közlekedései információkat, sebességkorlátozás figyelmeztetéseket biztosít, a térképfrissítés pedig 4 évig ingyenes. A Honda CONNECT emellett MirrorLinkkompatibilis*** is.

Személyre szabott kezdőképernyő
Személyre szabott kezdőképernyő
A Honda CONNECT kedvenc fotóját feltöltve és háttérképként beállítva személyre szabható. A kijelző az Ön stílusára szabható.
BLUETOOTH™ TELEFON-KIHANGOSÍTÓ
BLUETOOTH™ TELEFON-KIHANGOSÍTÓ
Az intuitív érintőképernyő segítségével könnyen elérheti a mobiltelefonján található összes ismerősét.
GARMIN NAVIGÁCIÓ
GARMIN NAVIGÁCIÓ
A Garmin PhotoRealTM fotorealisztikus képekkel jeleníti meg a következő kereszteződést és lehajtót, nyíllal jelezve a sávokat az egyértelmű útmutatás érdekében. A rendszer emellett olyan funkciókat kínál, mint a prediktív útvonalmeghatározás, valós idejű csúcsforgalomelkerülés, az utak sebességkorlátainak kijelzése, 3D épület-megjelenítés, domborzati nézetek és még sok egyéb.
AHA™
AHA™
Az Aha™ alkalmazás lehetővé teszi, hogy csatlakozzon az internetes rádiókhoz, belépjen Facebook™ és Twitter™ fiókjába, vagy válogasson a közeli éttermek és szállodák közül.

* Az alkalmazások Honda CONNECT rendszerben történő használatából adódóan a szolgáltató adathasználati és roamingdíjakat számolhat fel. Javasoljuk, hogy ellenőrizze mobiltelefonos előfizetési csomagját.
** A funkció csak a gépkocsi álló helyzetében használható.
*** Ez a funkció csak akkor áll rendelkezésre, ha a felhasználó okostelefonja kompatibilis a Honda CONNECT MirrorLink rendszerrel. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a felhasználó tükrözze okostelefonja képernyőjét, és hozzáférjen okostelefonja alkalmazásaihoz.

 

 

Korlátlan teljesítmény

A Honda Jazzt minden aspektusában kifinomultabbá tettük, hogy több teret, tárolóhelyet és stílust biztosítson.
De nem álltunk meg itt. A motorháztető alatt egy 1,3 literes i-VTEC benzinmotor található, amely minimális CO2 -kibocsátási értékek mellett 102 LE-s teljesítményt nyújt. A sebességváltóhoz érve célunk az volt, hogy a Jazz azt nyújtsa, amire Önnek szüksége van. A 6 fokozatú kézi sebességváltó mellett a legfrissebb fejlesztéseket felvonultató automata fokozatmentes sebességváltónkat (CVT) is választhatja. Az innovatív CVT technológia vezetési stílusához alkalmazkodva zökkenőmentesen változtatja az áttételt, hogy a választott sebességhez mindig az optimális motorteljesítményt biztosítsa. Nem csak az üzemanyagtakarékosságban jár élen; a vezetés élményét is növeli. Mindkét sebességváltó kivételes teljesítményt és takarékos üzemet biztosít, de az alapjárat-leállítás segítségével a gépkocsi még több üzemanyagot takarít meg. Amikor például a piros lámpánál áll, az alapjárat-leállítás leállítja a motort, és automatikusan újraindítja, amikor továbbindul. Apró módosításnak tűnik, de ahogy telnek a kilométerek, a különbség meglepően nagy lesz.

Kivételes nyugalom

A Hondánál elkötelezetten törekszünk arra, hogy mindenkit biztonságban tudjunk az utakon.
Az ütközések elkerülésének a legjobb módja, ha egy lépéssel előrébb járunk, ezért is kínáljuk Fejlett Vezetéstámogató Rendszer (Advanced Driver Assistance System) technológiáit. Ezek kiegészítő érzékelők formájában segítik a vezetőt, figyelmeztetnek, és cselekednek, ha szükséges. A City-Brake aktív városi fékrendszer például – amely minden egyes felszereltségi szint esetén az alapfelszereltség része – figyeli a városi tempójú forgalmat, figyelmeztet az esetleges ráfutásos ütközésekre, amely időt ad a vezetőnek a cselekvésre. Azonban ha a vezető nem cselekszik, akkor a rendszer automatikusan vészfékez annak érdekében, hogy megakadályozza az ütközést, vagy minimalizálja azt. Sávelhagyásra figyelmeztető rendszerünk* figyelmezteti, ha a Jazz irányjelzés nélkül próbálja elhagyni a forgalmi sávot, az intelligens Ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer* pedig figyeli az autó előtti környezetet, és ha túl nagy sebességgel közelíti meg az Ön előtt haladót, figyelmeztető jelzést küld, ezzel is fokozva a biztonságot.

INTELLIGENS SEBESSÉGHATÁROLÓ*
Automatikusan beállítja a jelzőtábla-felismerő rendszer által észlelt sebességkorlátot. Ha aktiválja az Intelligens sabességhatárolót, az autó normális üzemmódban vezethető, de nem léphető át vele az adott útszakaszra érvényben lévő sebességkorlát, kivéve, ha a vezető felülbírálja a rendszert.
RÁFUTÁSOS ÜTKÖZÉSRE FIGYELMEZTETŐ RENDSZER*
Amennyiben az első kamera autót érzékel a jármű előtt, a rendszer figyelmezteti Önt a ráfutásos ütközés veszélyére, időt adva a cselekvésre.
AUTOMATIKUS TÁVOLSÁGI FÉNYSZÓRÓ
A rendszer folyamatosan ellenőrzi a fényviszonyokat, és szükség esetén automatikusan vált a távolsági és a tompított fényszóró között.
KÖZÚTI JELZŐTÁBLÁKAT FELISMERŐ RENDSZER*
KÖZÚTI JELZŐTÁBLÁKAT FELISMERŐ RENDSZER*
A Közúti jelzőtáblákat felismerő rendszer akár 100 méteres távolságból azonosítja az útmenti, előzést tiltó és sebességkorlátozó táblákat, és jelzi azokat a vezető számára az MID-en keresztül, amint elhalad mellettük. Egyszerre két tábla jeleníthető meg.
SÁVELHAGYÁSRA FIGYELMEZTETŐ RENDSZER*
SÁVELHAGYÁSRA FIGYELMEZTETŐ RENDSZER*
Amikor választóvonalat érzékel a rendszer, és az autó irányjelzés nélkül próbálja elhagyni a forgalmi sávot, a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer jelzi ezt a vezető számára, hangjelzés és vizuális figyelmeztetés formájában is.

 

CITY-BRAKE AKTÍV VÁROSI FÉKRENDSZER

Amennyiben városi környezetben vezet 5-30 km/h-s sebességgel, egy esetleges ütközés elkerülés érdeké- ben ez a rendszer figyeli az Ön autója és az Ön előtt haladó autó közötti távolságot.
Ha folyamatosan közelít az észlelt járműhöz és veszélyhelyzet van kialakulóban a Jazz vizuális (MID) és hangjelekkel figyelmezteti Önt.
Ha még ekkor sem reagál, és hamarosan bekövetkezne az ütközés, a City-Brake aktív városi fékrendszer automatikus vészfékezést alkalmazhat, hogy amennyire csak lehetséges, csökkentse a sebességet. Jó vezetési körülmények mellett összességében akár meg is előzheti a balesetet.

*Kizárólag az Elegance és a Comfort felszereltségi szinten elérhető. Ha szeretne többet tudni arról, hogy melyik felszereltségi szinten érhetők el ezek a jellemzők, tekintse át a műszaki adatokat tartalmazó oldalakat (30–35).

 

Az ön biztonsága érdekében

A Jazz tervezése során a benne utazók és a gyalogosok biztonságára egyaránt hangsúlyt fektettünk.
Utasainak, a forgalom más résztvevőinek és a gyalogosoknak a biztonsága mindig is a legalapvetőbb szempontok közé tartozott a tervezés során. Ezért is tettünk az új Jazzbe olyan sok korszerű technológiát, melyek legtöbbje alapfelszereltség minden felszereltségi szinten.

MENETSTABILIZÁTOR (VSA)
Külön-külön felügyeli a négy kerék viselkedését, és a tapadás esetleges elvesztése esetén kiszámolja, hogy pontosan mekkora mértékű fék- vagy hajtóerőt kell alkalmaznia ahhoz, hogy helyreálljon a stabilitás. Csúszós útviszonyok mellett a rendszer a fék- és a motorteljesítmény kerekenkénti szabályozása révén addig lassítja a járművet, ameddig lehetővé nem válik a biztonságos és kiegyensúlyozott vezetés.
VEZETŐ- ÉS UTASOLDALI SRS LÉGZSÁKOK
A maximális védelem érdekében az első légzsákok két lépcsőben fúvódnak fel, annak függvényében, hogy mekkora az ütközés ereje. Az oldalsó függönylégzsákok megvédik a vezetőt és az elöl, illetve hátul ülő utasokat is oldalról jövő ütközés esetén, együttműködésben a hárompontos biztonsági övekkel.
HEGYMENETI ELINDULÁST SEGÍTŐ RENDSZER
A Hegymeneti elindulást segítő rendszer emelkedőn való induláskor meggátolja a visszagurulást. Egy lejtőérzékelő segítségével, a féknyomás szabályozásával mozdulatlanul tartja az autót másfél másodpercig azt követően, hogy Ön kiengedte a fékpedált.
FÉKASSZISZTENS
A rendszer abban nyújt segítséget, hogy vészfékezés esetén a jármű hamarabb meg tudjon állni.
Jazz

 

Kerekek és abroncsok

Mindegy, milyen stílust szeretne kifejezni autója kerekeivel – itt biztosan megtalálja az igazit.

15 COLOS STARDUST KÖNNYŰFÉM FELNI
15 COLOS STARDUST KÖNNYŰFÉM FELNI
A 15 colos Stardust felniket fekete gyöngyházmetál betét, forgácsolt felület és fényes, áttetsző lakkozás teszi különlegessé.
15 COLOS NUCLEUS KÖNNYŰFÉM FELNI
15 COLOS NUCLEUS KÖNNYŰFÉM FELNI
A 15 colos Nucleus könnyűfémfelni-garnitúra ezüstmetál színben tündököl, s matt, átlátszó lakkozás varázsolja igazán feltűnővé.
Dokumentumok

Munkatársak

Szövő Zsolt István
Értékesítési vezető
+36-30-933-8800