Image

Klíma töltés, javítás, tisztítás

Cégünk rendelkezik mind a régi gázos , mind az új gázos klímával töltött autók javításához, töltéséhez szükséges berendezéssel.

Töltés

Minden szakmai és környezetvédelmi előírásnak megfelelő minősítéssel.

A klímaberendezések évente hűtőközegük 10-20%-át veszítik el, ami befolyásolja működésüket, rontja hatékonyságukat.Ennek köszönhetően a hibátlanul működő klímaberendezés is hűtőközeg pótlást (klímatöltés) igényel bizonyos időszakonként.

A ennyiben üres a rendszer akkor a klímatöltést nitrogén nyomáspróbával kezdjük, ellenőrizzük, hogy  nincs-e szivárgás. Ha megtartja a 20 bar-os próbanyomást fél órán át akkor a rendszer gáz tömörnek minősül.

Ha a rendszer nem üres, akkor a klímatöltést régi hűtőközeg lefejtésével kezdjük, melyet automata gépünk regenerál és eltávolítja belőle a szennyeződést. Ezután kezdődik a hűtőrendszer vákumolása illetve vákumon tartása (a rendszerben lévő nedvesség eltávolítása miatt szükséges, és a gáztömörség vizsgálatára is alkalmas). Ezt követően kezdődhet a hűtőközeg feltöltése számítógép vezérlésű automata géppel grammra pontosan, gyári adatbázisból.

Szükséges még a lefejtés során leválasztott olaj pótlása, a rendszer kenése miatt.
Érdemes még UV színező festéket is tölteni a rendszerbe az esetleges későbbi szivárgások könnyebb behatárolása végett.

Végezetül ellenőrizzük a klímarendszert működés közben.

Tisztítás

Köztudott, főként a háztartásban használatos berendezéseknek köszönhetően, hogy a légkondicionáló rendszer kedvelt és ideális élettér a baktériumok, a gombák és más mikroorganizmusok számára.  A néhány hónapos pihentetést követően az autóklíma tavaszi első bekapcsolásakor gépkocsi utasait meglepheti, egyre intenzívebb kellemetlen szag. A tisztítás hiánya könnyen vezethet allergikus megbetegedéshez.

Ennek megelőzésére, kezelésére szolgál az ózonos tisztítás, melynek a COVID fertőzés adta meg az igazi marketinget.
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Helytelen adat!

Írjon nekünk!

A Honda Budaörs az ország egyik legnagyobb Honda márkaszervize, valamint vezető exkluzív Honda márkakereskedése. Fontos számunkra a minőség, amihez elengedhetetlen a megfelelő kapcsolattartás.

Csapatunk elérhető a kapcsolat menüpontban felsorol elérhetőségeken, de ha gyorsan szeretné megosztani velünk kérdését, problémáját, netán új autó után érdeklődik és előzetesen írna nekünk, akkor ezen az űrlapon keresztül központunk fogadja és a lehető leggyorsabban kezeli üzenetét.

Kapcsolat

2040 Budaörs, Kereskedők útja 8.
+36 23 920 838
+36 1 248 0382

kapcsolat@hondabudaors.hu

 

Nyitvatartás:

Pénztár: Hétfőtől - péntekig: 8.00 - 15.30
Szalon: Hétfőtől - péntekig: 8.00 - 17.00
Szerviz és alkatrész: Hétfőtől - péntekig: 7.00 - 16.00